Projekt tartalma

A pályázatban bemutatott fejlesztésnek két fő iránya volt: ingatlanépítés és eszközbeszerzés.

Az építési beruházás keretében egy új, 790 négyzetméter területű új gyártócsarnok került kialakításra, amihez a kapcsolódó számlák értéke meghaladta a 80 millió forintot.

Az új csarnok építése 2018.05.29-én kezdődött meg, ezen a napon került átadásra az építési terület a kivitelezők számára. Az építési beruházásban több vállalkozás vett részt, akik együttesen végezték el azokat az építészeti, épületgépészeti, infrastrukturális munkákat, melyek a pályázati költségvetésben szerepeltek. Az új gyártócsarnok egyrészt korszerű munkakörülményeket teremt az itt dolgozók számára, másrészt pedig jelentősen bővíti a vállalkozás gyártókapacitását, ami további fejlesztéseket eredményezhet. Az építési beruházás lezárult, a használatbavételi engedélyt 2019.11.15-én kapta meg vállalkozásunk.

Kedvezményezett neve: WIN-DOOR Asztalosipari és Kereskedelmi Kft.
Projekt címe: A WIN-DOOR Kft. kapacitásbővítő beruházása a versenyképesség növelése érdekében
Projekt megvalósítás helyszíne: 9400 Sopron, Faller Jenő utca 20.

Vissza nem térítendő támogatás összege: 36 132 614 Ft (intenzitás: 30%)
Kölcsön összege: 72 265 228 Ft (intenzitás: 60%)
Projekt befejezési dátuma: 2019.11.15.
Pályázat azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00482

Eszközbeszerzés keretében egy CNC vezérlésű marógépet vásárolt meg a társaságunk. A marógépet egy magyarországi disztribútorral rendelkező német gépgyártótól a HOMAG GmbH-tól vásároltuk meg, közel 52 millió forint értékben. Az új, CNC vezérlésű felsőmarógép fa alapú lemezek, tömörfa vagy hasonló anyagok megmunkálására alkalmas. A felsőmarógéppel az eddigieknél pontosabban és precízebben lehet az alapanyagokat megmunkálni a nyílászáró gyártás során. A pontosabb munkavégzés mellett az új gép esetében alacsonyabb az anyagveszteség, a gyártás így olcsóbbá és ezáltal versenyképesebbé válik.

A pályázat vonatkozásában megvalósultak a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság elemei is, kihelyezésre került a C tábla, megtalálható a társaságunk honlapján a projektre vonatkozó tájékoztatás és készítettünk fotódokumentációt az építésről és a marógépről. A tájékoztatás költségei kapcsán nem kívánunk elszámolni számlával, így az erre eső támogatási összegről lemond vállalkozásunk.